Kiki Hendriks

Para- Atletiek

Nederlands kampioene Para-Atletiek 100 meter sprint (2021)

Nederlands kampioene Para-Atletiek 200 meter sprint (2021)

Ik ben Kiki Hendriks en sinds 2018 para-atlete bij het TCZWNL. Mijn verhaal tot dat moment ga ik kort proberen uit te leggen.

 

Op mijn 3e ben ik ernstig ziek geworden door de meningokokkenziekte sepsis b bacterie. Dusdanig heftig dat ik een paar weken in een kunstmatige coma heb gelegen. Gelukkig heb ik het overleefd, maar helaas zijn wel mijn rechterhand, linker vingers en linker onderbeen geamputeerd.

 

Na vele maanden revalideren kon ik vrijwel alles weer. Natuurlijk ging niet altijd alles even makkelijk met een arm- en een beenprothese, maar ik deed alles gewoon op mijn eigen manier.

Ik heb altijd op een ‘gewone’ basisschool gezeten en deed aan hockey, atletiek en paardrijden.

 

Mijn rechteronderbeen konden ze in 2003 nog redden, maar ondanks meerdere operaties, bleek in 2018 een amputatie onvermijdelijk.

 

Na deze amputatie ben ik weer begonnen met atletiek, alleen nu met 2 sportprotheses (blades). Op dat moment heb ik kennisgemaakt met het TCZWNL. De trainingen richtte zich op het creëren van de fysieke basisvoorwaarden om beter te gaan hardlopen, hierna is het snel gegaan.

 

Tijdens mijn eerste wedstrijdseizoen in 2021 ben ik opgenomen in Team Para Atletiek in Amsterdam. Hier train ik nu 5 dagen in de week. In de weekenden ben ik in Roosendaal om mijn aanvullende trainingen uit te voeren bij TCZWNL. Ik train in totaal zo’n 9x per week. 

 

Naast al het sporten zit ik nu ook in het 3e jaar van de opleiding Orthopedische technologie. Verder vind ik het ook heel erg leuk om te fotograferen en dieren te verzorgen.

 

Op dit moment sta ik 3e op de wereldranglijst. In 2022 heb ik voor het eerst een grand prix gelopen en hier ben ik 2e geworden. 

 

Mijn doel op de korte termijn is om nog iets sneller te lopen (0,02 seconden) op de 100m sprint, dit om in aanmerking te komen voor een A-status en mezelf te kwalificeren voor het WK 2023 in Parijs. Ultiem zou plaatsing voor de Paralympics 2024 in Parijs zijn.

 

Met de hulp van het team van TCZWNL, geloof ik in mijn doelen. De persoonlijke aandacht en fijne sfeer maken het een fijne plek om keihard te werken aan mijn doelen.

Campagne met Kiki?