Amy Hasselton

Meerkamper

Nederlands kampioene | meerkamp indooratletiek Onder-20 | 2020

Nederlands kampioenschap | meerkamp A-junioren zilver | 2019

Ik ben Amy Hasselton en mijn passie is atletiek. Binnen de atletieksport is mijn expertise de meerkamp, de zevenkamp voor de vrouwen. De zevenkamp is verdeeld over twee dagen en bestaat uit de onderdelen 100m horden, hoogspringen, kogelstoten, 200m sprint, verspringen, speerwerpen en het hardlopen van de 800m.

Ik train zeven keer in de week waarvan 2 á 3 keer per week in Rotterdam. Hier train ik de specifieke loop onderdelen. De overige trainingen werk ik af bij het Talencentrum Zuidwest Nederland. Ik maak hierbij gebruik van de atletiekbaan en de krachtruimte.

Naast atletiek heb ik de afgelopen jaren de studie Sportmarketing gedaan op de Johan Cruyff Academy in Tilburg, in juli 2022 ben ik afgestudeerd. Mijn volgende doel is het vinden van een baan die ik kan combineren met mijn topsportcarrière.

Bij de junioren ben ik meervoudig Nederlands kampioen. Een prestatie die ik ook bij de senioren wil evenaren. Ik ben in 2022 op een 5e plaats geëindigd. Ik heb een aantal sportieve ambities die ik wil nastreven. Ik wil strijden voor de podiumplaatsen bij de senioren, mijn persoonlijk puntenaantal ieder jaar verbeteren en in 2023 op het EK onder 23 staan.

Serieuze ambities, die veel training en ontwikkeling vragen. Met de fijne begeleiding bij het TCZWNL en mijn trainers in Rotterdam en Roosendaal hoop ik dit te bereiken.

Campagne met Amy?