Manuel de Backer

Lange afstandsloper

Top 10 Nederland | meerdere lange afstanden | 2022

Hallo, ik ben Manuel de Backer. Lange afstandloper die sinds kort zijn topsportcarièrre combineert met een voltijdse baan. Ik noem mezelf graag de snelste bankier van Europa!

Mijn ultieme droom is zo lang mogelijk dit loopniveau te kunnen combineren met mijn huidige levensstijl en stappen te kunnen blijven zetten.

 

Ik heb momenteel een 10 kilometer PB van 29min en 29sec en ik loop een halve marathon van 1u 5min en 20sec. In het verleden ben ik al meermaals uitgekomen op internationale toernooien voor TeamNL, van Tilburg tot Napels. Momenteel ben ik top 10 van NL op verschillende afstanden, variërend van 5000 meter tot de halve marathon.

 

Atletiek is misschien een individuele sport, maar een professionele omkadering en begeleiding is zeer belangrijk om succesvol te zijn. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik bij Aleco, de kracht- en conditie partner binnen het TCZWNL, gestart om aan mijn looptechniek te werken en dit is uitgegroeid tot een zeer belangrijke schakel in mijn training. Van blessurepreventie tot individueel krachtschema.  

 

Het TCZWNL is voor mij een klein Papendal dicht bij huis. Hier kan al mijn trainingen van duurlopen tot krachttraining afwerken zonder uren in de auto te moeten zitten voor dezelfde faciliteiten. Daarnaast is de inspiratie en motivatie die je van alle andere topsporters die hier trainen een mooie leerschool om nieuwe ideeën uit te halen.

 

Het volledige najaar van ‘22 staat in thema van mijn marathon debuut. Ik hoop hier een mooie tijd neer te kunnen zetten om van daaruit op internationale kampioenschappen uit te komen. Daarnaast blijft mijn grote liefde toch de cross en hoop ik hier in het tussenseizoen weer mooie stappen te zetten naar de nationale-en Europese top. Op wat langere termijn hoop ik weer regelmatig op Europese kampioenschappen uit te komen voor TeamNL.

Samenwerken met Manuel?