Chelsey Heijnen

Bokser

3e plaats WK Boksen 2022 (63kg)

Nederlands Kampioene (2017, 2018, 2019, 2021, 2022)

3e plaats Europees kampioenschap U22 (2019)

Europees jeugdkampioene 64kg (2017)

Ik ben Chelsey Heijnen, 23 jaar en kom uit Roosendaal. Al van jongs af aan ben ik fanatiek sporter. Zo ben ik begonnen met mijn A & B zwemdiploma, maar uiteindelijk gestopt met 15 diploma’s.

Naast deze “verplichte” sport vond ik rugby ook super. Ook dat met het nodige fanatisme, zo kwam ik op 10 jarige leeftijd bij RTC Zuid. Mijn kennismaking met het boksen kwam ook door de rugby, ik werd getipt om te boksen zodat mijn voetenwerk zou verbeteren.

Binnen twee jaar (in 2017) werd ik Europees kampioene onder de 18 jaar. Dit succes gaf de doorslag om de focus volledig op boksen te leggen. In 2019 draaide ik mijn eerste volledige jaar bij de elite en met succes. Ik won van kampioenen op wereldniveau en werd Europees nummer 3 onder 22 jaar.

Deze successen zorgden voor een prachtige beloning: ik mocht tijdens de kwalificatietoernooien meestrijden om een plek op de Olympische Spelen 2020. Juist tijdens deze periode heb ik de teleurstellingen die bij het topsportleven horen moeten overwinnen. Een blessure en later Covid-19 zorgden ervoor dat ik geen toernooien kon boksen, en dus geen kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Dit heb ik in 2022, het eerste sportjaar na de Covid-19 crisis, rechtgezet. Met een sluimerende blessure, tóch naar het WK in Turkije. Uiteindelijk ben ik daar 3e geworden, een prestatie waar ik trots op ben.

Ik train standaard 8x per week. Naast mijn trainingen werk ik al 3 jaar met veel plezier bij Aleco. Deze combinatie stelt mij in staat om keihard te werken naar mijn doelen. Mijn doel is om podiumplaatsen te behalen bij de Europese Kampioenschappen, het WK 2023 en plaatsing voor Parijs 2024.

In de afgelopen jaren, heb ik samen met het team van TCZWNL geleerd om tot de succesformule te komen. Het hoge expertiseniveau, wat letterlijk één belletje of appje verder is, voelt voor mij ontzettend fijn. Op naar nog meer mooie successen!

Campagne met Chelsey?