Wedstrijdmanagement: hoe kan het jou als atleet helpen?

02 maart 2023

Als atleet zijn er waarschijnlijk al veel zaken waar jij rekening mee houdt. Een aantal zijn voor de hand liggend en sommige dingen zullen misschien nieuw voor jou zijn. De juiste begeleiding is hierbij belangrijk, als Talenten Worden Helden helpen wij jou graag hiermee. Deze keer staan wij stil bij het belang van een wedstrijdmanager.

Reizen en verblijven op verschillende (internationale) locaties is onderdeel van een sportcarrière. Ook heb je vaak te maken met drukke tijdschema’s. Met onze partners nemen we de zorg uit handen, ook bij onverwachte situaties of calamiteiten. Alles met het doel dat jij je focust op jouw prestaties.

Als atleet kan een wedstrijdmanager dus verschillende mogelijkheden bieden. Door middel van een wedstrijdmanager kan jij je focussen op jouw prestaties, doordat de administratieve en logistieke taken worden afgehandeld door jouw manager. Welke voordelen een manager nog meer meebrengt, lees je hier:

 

Tijd management |

 

Je herkent het misschien wel als atleet een druk schema met trainingen, eventueel reizen en verschillende wedstrijden die allemaal in één week plaatsvinden. Een wedstrijdmanager zorgt ervoor dat alles goed wordt gepland. De manager regelt eventuele reizen, zorgt dat accommodaties zijn geregeld en zorgt voor de registratie bij toernooien en wedstrijden.

 

Vermindert stress |

 

Het meedoen aan wedstrijden brengt vaak al een hoop stress met zich mee. Wanneer je ook nog alle administratieve en logistieke details moet regelen, kan dit nog wat extra stress met zich meebrengen. Dit wil je eigenlijk voorkomen en een wedstrijdmanager kan hierbij helpen.

 

Sponsoring en branding |

 

Een wedstrijdmanager kan jou als atleet ook helpen bij het tot stand houden van jouw imago en merk. Dit heeft een positieve invloed op het verkrijgen en vaststellen van sponsorcontracten. Ook kunnen ze jou helpen met social media management, media en andere activiteiten die kunnen helpen voor jouw branding.

 

Verhogen van inkomsten |

 

Jouw wedstrijdmanager kan je helpen bij het vinden van mogelijkheden om wat extra inkomsten te genereren. Denk hierbij aan het verkrijgen van deelnemersgeld, prijsgeld en sponsoring.

 

Prestatieverbetering |

 

De kans is groter dat jouw prestaties vooruitgaan. Door het inzetten van een wedstrijdmanager, heb jij een stuk minder zaken aan je hoofd én kan je je volledig focussen op jouw prestaties. En daar draait het natuurlijk om: jezelf en je prestaties steeds blijven verbeteren zodat je uiteindelijk de top bereikt.

Benieuwd hoe Talenten Worden Helden jou kan helpen in jouw weg naar succes? Neem dan contact op!