Sponsoring: Hoe pak ik dit aan?

16 februari 2023

Sponsoring is voor veel atleten een belangrijk middel om hun sport goed te kunnen uitvoeren. Financieel support voor je trainingen of trainingskampen, kleding of andere materialen voor de trainingen. Het zijn allemaal voordelen die je met een sponsor kan ervaren. Maar hoe benader je een sponsor? Met onderstaande tips helpen wij jou een stapje verder.

 

Doe je onderzoek |

 

Voordat je een mogelijke sponsor benadert, onderzoek wat voor bedrijf of organisatie het is. Zo weet je zeker of het bedrijf past bij jou als atleet en waar je voor staat. Zoek dus naar bedrijven en organisaties die waarden, doelen en of producten hebben die passen bij jouw sport en bij jou als atleet.

 

Maak een voorstel |

 

Maak een gedetailleerd voorstel waarin je jouw doelen en toekomstplannen beschrijft en al behaalde prestaties. Benoem ook wat de voordelen zijn, voor het bedrijf of de organisatie, als ze jou gaan sponsoren. Daarnaast is het belangrijk om een budget, tijdsperiode en eventueel andere belangrijke details toe te voegen.

 

Bied waarde aan |

 

Laat zien hoe de sponsoring het bedrijf positief kan beïnvloeden. De voordelen voor het bedrijf kunnen de volgende zijn:

  • Zichtbaarheid bij een specifieke en relevante doelgroep
  • Toegang tot een nieuwe markt
  • Een kans om hun merk verder op te bouwen

 

Ben professioneel |

 

Zorg ervoor dat je de sponsor op een professionele en beleefde manier benaderd. Weet zeker dat je 100% duidelijk maakt wat je wilt en wat je in ruil kan aanbieden. Dit zorgt er al voor dat je professioneel overkomt, omdat je weet wat je wilt en wat je te bieden hebt.

 

Het vervolg |

 

Als je eenmaal een gesprek bij het bedrijf of organisatie hebt gehad, is het goed om later nog eens op het gesprek terug te komen. Dit kan zijn door middel van een vervolgafspraak, waarin duidelijk wordt of het bedrijf of organisatie interesse heeft in sponsoring. Wees niet teleurgesteld als je wordt afgewezen, blijf kijken naar andere potentiële bedrijven die misschien een nog betere fit zijn voor jou!

 

Houd de relatie in stand |

 

Wanneer je eenmaal tot een overeenkomst bent gekomen met een bedrijf, is het belangrijk om een goede relatie in stand te houden. Hoe je dat doet? Houd het bedrijf op de hoogte van je sportprestaties en andere ontwikkelingen. Zorg ook dat je je waardering voor je sponsor duidelijk toont. Dit kan op verschillende en creatieve manieren en zorgt ervoor dat je samenwerking nog jaren kan duren of dat er nieuwe opties open komen te staan.

Talenten Worden Helden helpt jou graag met dit proces! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op!