Social media inzetten als atleet

06 januari 2023

Vandaag de dag is social media niet meer weg te denken uit ons leven. Als talent of topsporter, leef je een uniek leven. Dit spreekt mensen aan en maakt mensen nieuwsgierig. Successen, prijzen, maar ook tegenvallers en blessures. Gecombineerd met een leven naast de sport. De komst van social media heeft ervoor gezorgd dat het makkelijker is voor sporters om een platform te creëren. Met sociale media kan je als sporter jezelf profileren en echt als een merk neerzetten. Dit kan jou als sporter helpen om bedrijven aan jou te koppelen. Handig, want als topsporter komen die bedrijven vaak niet ongewenst.

Social media biedt topsporters een kans om zich aan bedrijven te laten zien. Hoe je dit het beste als sporter kan aanpakken? Hier volgen een aantal tips.

 

1 | Laat zien wat je doet

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om zichtbaar te worden met jouw social media kanaal. Post regelmatig, maar zorg er ook voor dat de kwaliteit hoog blijft. Laat zien hoe je week eruit ziet als sporter. Wat voor jou als normaal voelt, kan voor veel mensen als nieuw en interessant ervaren worden. Toon daarom aan jouw volgers wat je op trainingen doet, laat voorbereidingen op wedstrijden zien en resultaten van wedstrijden.

 

2 | Maak het persoonlijk

Sporten is natuurlijk een groot deel van je leven, maar het is ook belangrijk om te laten zien wat je daarbuiten doet. Wellicht studeer je nog of heb je andere hobby’s. Laat dit zien! Dit maakt jouw profiel nog wat persoonlijker. Volgers kunnen hierdoor het gevoel krijgen dat ze jou persoonlijk kennen en zo kan er interactie ontstaan. Daarnaast is het leven van een sporter niet alleen rozengeur en maneschijn, er zullen veel obstakels op de weg liggen. Laat dit ook zien aan jouw volgers, zij zullen dit enorm waarderen. Maar let erop dat je alleen de dingen deelt die je ook écht wilt delen, stel je eigen grenzen op.

 

3 | Denk goed na over wat je deelt

Wat je post is van groot belang. Naast dat het posten een positieve invloed kan hebben, kan het ook tegen je werken. Heb je een sponsor? Dan is het natuurlijk niet handig dat je iets post waarbij een concurrerend bedrijf te zien is. Voldoende foto’s van je eigen sponsor worden wél erg gewaardeerd. En uiteraard: negatieve opmerkingen over andere plaatsen is al helemaal niet gewenst, dit gaat jou niet helpen bij het zoeken van een sponsor. Als sporter met een groot platform sta je extra in de spotlights. De kleinste dingen kunnen door het publiek enorm vergroot worden, houd dit dus ook altijd in je achterhoofd.

Zorg er dus voor dat je laat zien wat je doet op een inspirerende en geloofwaardige manier. Laat verder ook zien dat je naast sporter ook nog meer doet en denk goed na over wat je wel of niet wilt posten.

Hulp nodig bij jouw social media strategie, neem dan vooral contact op!